မဂၤလာပါ... လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါ..

Thursday, February 9, 2012

ေဆးလဲအစာ၊ အစာလဲေဆး(၂)

စပ်စ္၀ိုင္ ႏုပ်ိဳေစသည္။ ေသြးတြင္းအဆီဓာတ္ႏွင့္ ေသးခ်ိန္က်ဆင္းေစ၍ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ေသြးတိုးေရာဂါအတြက္ အလြန္ေကာင္းသည္။ မုန္လာဥနီ မ်က္စိအတြက္ အလြန္ေကာင္းသည္။ ဆံပင္ သန္ေစသည္။ အသားအေရ စိုျပည္ေစသည္။ ကေလးအတြက္ အေအးမိျခင္းႏွင့္ အဆုတ္ေရာင္ျခင္းမွ ကာကြယ္သည္။ လက္ဖက္ေျခာက္ (Green Tea) ကင္ဆာ၊ ေသြးလႊတ္ေၾကာ မာေက်ာျခင္းမွ ကာကြယ္သည္။ စိတ္လက္ေပါ့ပါးေစသည္။ သြားခုိင္ေစသည္။ (ပလုတ္က်င္း) ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဆီးခ်ိဳအတြက္ အလြန္ေကာင္းသည္။ တ႐ုတ္နံနံပင္ ေသြးတိုးအတြက္ အလြန္ေကာင္းသည္။ ဒိန္ခ်ဥ္ ေရာဂါျဖစ္ပြားေစေသာ ပိုးမႊားကို သုတ္သင္ႏုိင္၍ ေရာဂါအရနည္းေစသည္။ ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္ ျဖည့္ဆည္းေပးသည္။ ေရယုန္ေပ်ာက္ေစသည္။ ေကြကာအုပ္ ေကာ္လက္စထေရာ ျမင့္မားျခင္း၊ ေသြးတိုး၊ ေသြးပ်စ္ခဲျခင္း ေလ်ာ့ေစသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေသြးတိုး၊ ဆီးခ်ိဳအတြက္ အထူးေကာင္းသည္။ ၀မ္းေပ်ာ့ေစသည္။ အူမႀကီးကို လႈပ္ရွားေစသျဖင့္ ၀မ္းသြားေစသည္။ ကင္ဆာေရာဂါ အထူးကာကြယ္ႏုိင္စြမ္း ရွိသည္။ ပိုးသတ္သည္။ ေသြးတြင္း အဆီဓာတ္ က်ဆင္းေစ၍ ႏွလံုးႏွင့္ ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာဆုိင္ရာေရာဂါ ကာကြယ္သည္။ ကုသသည္။ ႂကြက္နားရြက္မိႈ ေသြးက်ဲေစ၍ ႏွလံုးႏွင့္ ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာဆုိင္ရာ ေရာဂါအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္သည္။ သြက္ခ်က္ပါဒျဖစ္ျခင္းမွ ကာကြယ္သည္။ စိမ္းျပာေရညႇိ အာဟာရဓာတ္ အထူးျပည့္စံု၍ အထူးစားသင့္သည္။ ဆီးခ်ိဳသမား အထူးမွီ၀ဲရန္။ ေသြးခ်ိဳ၊ ဆီးခ်ိဳႏွင့္ ေသြးတြင္းအဆီဓာတ္ က်ဆင္းေစ၍ ေသြးေၾကာဆုိင္ရာ ေရာဂါမ်ား ကာကြယ္သည္။ ေပ်ာက္ကင္းသည္။ (ျမန္မာ့ေသြး)

No comments:

Post a Comment

My Blog List

My Blog List

Contributors